Å R E T S   B O K   A V    Q X

Beställ boken

Tobias Karlsson

Inte alltid en dans på rosor


En tankeväckande och inspirerande memoar om mod, hemligheter och om att vara sitt sanna jag. Det är en bok som berättar naket om dansshower, glitter och glamour, men också om att hitta sig själv och sina styrkor långt bortom rampljuset.


Pris: 180:- + eventuell frakt
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 250
Format: Pocket.

Finns som inbunden bok (Slutsåld just nu)
Men också som ljudbok och e-bok. 

 

Utdrag från boken:

Överallt på skolan lurade mobbarna. Tillflykten blev ofta toaletterna där jag kunde låsa om mig och sitta av tiden genom att för femhundrade gången läsa allt sylvasst klotter som ristats in i trädörren eller skrivits med tusch på väggarna om någon annan lägre stående varelse på skolan.


Där, med blicken på det nedpissade golvet, kunde jag på något sätt känna att jag inte var helt ensam på botten. Eller så sökte jag mig till fritidspedagogerna. Hos dem, i hörnet av det största uppehållsrummet, kunde jag andas ut för en stund.


Under det här långa helvetet var mina föräldrar lyckligt ovetande om min situation. Man blir, likt en kvinna som blir misshandlad av sin man, expert på att dölja sina sår och sin ångest som oftast försvinner när man kommer hem till familjens trygga famn. De kunde möjligtvis ha frågat sig varför jag aldrig ville gå och lägga mig på kvällarna. Varför det var ett evigt tjat och dagligt krig för att få mig i säng. De kunde inte i sin vildaste fantasi föreställa sig det krig som pågick inom mig. Att orsaken till att jag inte ville gå och lägga mig var att så fort jag somnade innebar det att det snart var dags för en ny dag av mobbing.

Förlaget, om boken:


Tobias kände sig aldrig hemma bland de tuffa fotbollskillarna och umgicks hellre med tjejerna i klassen. Då blev han kallad fjolla och bög.


Han upptäckte dansen i unga år och genom den kunde han stundtals glömma alla plågoandar och vara sitt sanna jag. Men dansen gjorde honom också extra utsatt i ett litet samhälle där man inte fick sticka ut.

Boken skildrar ärligt och naket betydelsen av att våga vara ärlig mot sig själv, hur man finner styrkan att gå vidare efter svåra händelser i livet och att värdesätta vänskap.


Med humor, självdistans och värme berättar Tobias om sin resa från barndomen till den person han är idag. 


Med oss får vi insikter och styrka att möta våra egna utmaningar.

Nominerad till

Årets bästa ljudbok 2019

* S T O R Y T E L *

Pris för

Årets bästa bok

2020

* Q X - G A L A N *

Utsedd till

Månadens bok

2019

* M Å N A D E N S  B O K *

Om Tobias Karlsson


Tobias är född 1977 och uppvuxen i Östansjö utanför Hallsberg. Han är dansare, koreograf, underhållare och föreläsare med många strängar på sin lyra. Han blev folkkär genom dansprogrammet Lets Dance i TV4, där han dansat tillsammans med Arja SaijonmaaAnna SahlinElisabet HöglundAgneta SjödinTina ThörnerCamilla HenemarkAnette NorbergNikki Amini och nu senast med Magdalena Forsberg. 


Han har också deltagit i TV-programmet So You Think You Can Dance på Kanal 5,  Fångarna på Fortet på TV4 och han har suttit i juryn för Talang Sverige, i TV3.


Han har turnerat världen runt med shower som Burn The Floor, En dans på rosor och Dansa samba med mig.


2020 fick Tobias utmärkelsen Årets HBTQ-person och priset för Årets Bok på QX-galan på Cirkus i Stockholm.

Ur tacktalet: "ALLA förtjänar att känna sig trygga i skolan och på jobbet och att godheten MÅSTE vinna i slutet..."

Plats för Video

Vad läsare sagt om boken

"Gripande..."

Boken var en otrolig resa att läsa, den var gripande, öppenhjärtig ärlig, berörande, sorglig med också fylld med humor. 

"Tänkvärt"

Tack vare uppläsaren så var detta en fantastisk historia. Han ger verkligen liv till sin egen berättelse. Tänkvärt kring utanförskap och allas lika värde!

"kan relatera till"

Tobias bok är en viktig och drabbande berättelse som i grunden handlar om känslan att inte höra till – en känsla väldigt många människor kan relatera till.

"Kärlek och öppenhet"

Ett stort plus är att det är Tobias själv som är uppläsare på ljudboken. 


Tack Tobias för att du skrev denna fantastiska bok och att du bjuder in oss läsare i ditt liv med sån kärlek och öppenhet.

"Väcker många känslor"

Jag blir tårögd, ryser av obehag och fnissar om vartannat. Ämnen som mobbing, utanförskap och sexualitet blandas med kärlek och dans.

Hela tiden berättad med Tobias smittande entusiasm


"så levande"

Blev väldigt berörd.
Tycker det är fint när någon vågar och har förmågan dela med sig

av sitt innersta,

så levande och nära,

"Skrattat högt"

 Det har kommit tårar både av glädje och sorg, jag har skrattat högt, fått många reflektioner om både vänskap, kärlek hat och homofobi.

"Rakt in i hjärtat"

Tobias motbevisar det närkingska uttrycket:
”Det går aldrig”,
med sin kraft att komma tillbaka efter tuff mobbing.


Inte alltid en dans på rosor är en känsloladdad biografi som går rakt in i hjärtat!

"alla kan påverka"

Tobias - vilken fantastisk person du är! Tack för att du delar med dig och inspirerar. Du har rätt. Ett beröm, ett leende, gör världen lite bättre. Vi alla har ett ansvar och vi alla kan påverka.